La pau a les 4.000 illes del Mekong

El 9 de maig creuarem la frontera per entrar a Laos, des del nord de Vietnam. Sí. Després d'un mes de no parar, tornàvem a estar esgotats tant mental com físicament.

Teníem un objectiu molt clar. Anar a buscar la pau a les 4.000 illes del riu Mekong al sud de Laos. Un oasi de tranquil·litat.
A l'arribar al port vàrem pujar a una barca petita i inestable. Davant nostre s'obria un laberint d'illes i illots tot atapeït de vegetació en un punt on el Mekong s'eixampla.

En una guesthouse a l'illa de Don Det ens vam dedicar a la vida contemplativa durant una setmana. Descansar, fer ioga, llegir, agafar la bici i banyar-nos al Mekong. A l'illa es respira un ambient hippie que han portat els turistes occidentals, el qual es barreja amb la tranquil·litat i la parsimònia amb que viuen els laosians.





La tranquil·litat en aquest oasi no durarà gaire temps. Segons ens van informar, en els pròxims anys inversors xinesos (molt presents a tota la regió) convertiran les 4.000 illes en una destinació turística de primera categoria. Aeroport, gratacels, carreteres... 

Sembla que el desenvolupament amb les seves conseqüències, bones i dolentes, acaba arribant a tot arreu.

Nosaltres almenys vàrem poder marxar amb un bon record d'aquestes illes.






Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Muntanyes, rius i una nova incorporació al nostre equip

Kонец