Els mil deserts del Gobi

El dia 3 de gener, ja del 2023, ens vàrem llençar a l'aventura per anar a visitar el desert del Gobi. Mongolia és un país molt barat pel que fa al menjar, dormir i al transport públic. Però és un país molt deshabitat, hi ha zones molt interessants per veure però són remotes i es fa difícil viatjar-hi en transport públic. Desde  Ulaanbaatar hi havia la possibilitat de contractar tours, però el preu era massa alt.

Així que vem decidir anar fins a la ciutat més propera al Gobi en bus, Dalanzadgad. Desde allà buscaríem un conductor que ens pogués portar pel desert als 4 llocs que ens semblaven imprescindibles: la Vall dels Voltors, la muralla de dunes, les muntanyes flamejants i un monestir budista al mig del desert. 

Després d'un matí de cerca vem conèixer en Tumee. Un mongol de 56 anys que  era el cap d'una fàbrica de ciment de la ciutat. De jove havia sigut guia i com que a l'hivern la fàbrica tancava (el ciment es congela) va decidir tornar a la carretera i treure's un sobresou. Parlava una mica anglès i rus. 

Hem estat viatjant 3 dies pel desert del Gobi. Dormint i menjant amb nòmades i hem fet hores i hores de cotxe sense veure una ànima en un paisatge inhòspit. Hem vist el Gobi, però a la vegada n'hem vist mil. Com qualsevol desert, el Gobi canvia, es modifica i té mil tipus de deserts i altres paratges en el seu interior. Esplanades de terra inmenses d'infinit horitzó, petites muntanyes rocoses, dunes gegants, penya-segats vermells... 

Les gazeles abunden i corren lliurement. També els camells, els cavalls, les ovelles, les cabres i les vaques. Però aquests últims són tots de pastors nòmades.

Els mil deserts del Gobi ens han deixat bocabadats, empetitits. Us deixem una mostra de fotos. 


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Muntanyes, rius i una nova incorporació al nostre equip

Kонец

La pau a les 4.000 illes del Mekong