Busan: l'any nou, el mar i el nostre amic el pop

El 20 de gener vàrem tornar a veure el mar. Aquí podeu veure el Martí en un rampell d'emoció...

Vàrem arribar a Busan fent autoestop des de Seül, més fàcilment del que ens esperàvem. Amb 4 cotxes i unes quantes hores vam travessar tot el país. El primer cotxe que ens va parar era un porsche conduït pel que semblava un empresari forrat. Entre que no entenia que fèiem autoestop voluntàriament i amb les pintes d'indigents que portàvem, al baixar del cotxe ens va donar uns 4€ excusant-se de que no portava més efectiu a sobre. Tot i que no creiem en la caritat són diners que vàrem agafar gustosament, en el què vam considerar com una redistribució justa de riquesa. Bromes a part, els coreans van ser extremadament servicials amb l'autoestop i no hi havia conductor que no ens convides a menjar o una beguda.

A Busan hi vàrem ser 4 dies. Ciutat meridional i de costa. Destaca per la platja, el port i la tradició pesquera. Al mercat del peix i el marisc venen el gènere viu, l'esculls i allà mateix el maten i te'l serveixen.


I és que els coreans estan bojos pel peix i el marisc fresc. Un dia, cansats de caminar, vem entrar per sopar a un restaurant petit i desendreçat. Tenien tancs d'aigua amb peixos a fora. Vem decidir, nosaltres innocents, que volíem provar el pop. Van treure el pop del tanc, viu. El van posar sobre una fusta i el van començar a trossejar. I així ens el van servir. Van tenir l'amabilitat de posar una mica de ceba crua a sobre. El més fort de tot plegat és que el pop, tot i mort, encara es movia al nostre plat. Els tentacles s'enroscaven. La nostra cara era un poema. Però vaja sabeu que no tenim manies amb el menjar. No vàrem deixar res al plat. No direm que tenia mal gust, tampoc era gaire bo. El problema és que era molt dur i difícil de mastegar i empassar.

Aquí foto del nostre amic el pop abans de l'àpat. 


A Busan també vàrem viure l'any nou asiàtic. L'any del conill. Que va començar el 21 de gener del 2023. Aquí ens podeu veure integrant-nos una mica en la cultura local.


Us deixem algunes fotos més de Busan.



PD: Aquesta foto és real. Sí. A Corea hi ha una comunitat important de cristians. Les esglésies tenen creus de neó que s'iluminen a la nit. És bastant inquietant.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Muntanyes, rius i una nova incorporació al nostre equip

Kонец

La pau a les 4.000 illes del Mekong