Nord del Vietnam

Tal i com us havíem avançat, al nord del Vietnam és on es concentren els plats forts. Abans i després de la nostra trobada amb l'Ignasi a Hanoi vàrem tenir temps de visitar alguns dels indrets més famosos i espectaculars a la zona septentrional del país.

Parlem, en primer de lloc, de l'illa de Cat Ba. Entre aquesta illa i la Badia de Ha Long es situa un arxipèlag que agrupa multitud de petites illes, que surten del mar alçant-se en turons on hi abunda una vegetació verda i espessa.

Aquí la visita en vaixell i una excursió en kayak ens van permetre admirar un paisatge que ens va deixar bocabadats.


També vem poder fer altres activitats. Aquí podeu veure el Martí posant a prova el seu equilibri.

Vàrem posar els peus en un d'aquests estancs ple de peixos que et mengen les pells mortes del peus. Teniem molta curiositat per fer-ho. La veritat és que la sensació és estranyissima.

La natura al nord de Vietnam destaca per muntanyes arrodonides, plenes de vegetació frondosa. El Parc Natural de Phong Nha n'és  una clara mostra.

Per últim, no podem deixar de donar una visió sociològica d'aquest pais. Quan érem a Cat Ba vàrem coincidir amb una de les celebracions importants pels vietnamites: El 31 d'abril, dia de la reunificacio del país. 

Així, vàrem conincidr amb un esdeveniment amb música i espectacles. On es barrejava la simbologia comunista i altres elements que ens van deixar un pel descol·locals (sentir una versió del Despacito amb la falç i el martell de fons, no té preu).


I és que Vietnam és, efectivament, un país socialista. Bé, a partir dels anys 90 adopta una economia de lliure mercat. Podríem dir, fent una analogia un pel simple, que és com una Xina en petit.

Els vietnamites tenen caràcter propi, sens dubte. És un caràcter fort, forjat en molts anys d'història i que es percep amb la seva llengua de paraules curtes i contundents, de vegades amb una parla cridanera i un pel agressiva. Però, ull, no estem dient que no siguin simpàtics i agradables!

Són persones molt actives i treballadores. Rarament fan vacances i podríem dir que tenen una mentalitat molt enfocada als negocis. No ens agrada generalitzar, però de vegades poden ser una mica estafadors amb els turistes. Són vius i tenen ulls pels diners.

En les últimes dècades el país ha viscut una gran transformació, Vietnam està en ple desenvolupament econòmic. És una potència turística al sud-est asiàtic i des de fa decades ha rebut una gran inversió estrangera a traves de la deslocalització en la producció de multitud d'empreses occidentals.

A Vietnam hi viuen 100 milions de persones. 

El futur passa per Àsia.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Muntanyes, rius i una nova incorporació al nostre equip

Kонец

La pau a les 4.000 illes del Mekong